Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, İlçe merkezine uzak yerde ikamet eden ve koronavirüs aşısı olmak isteyen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için 28 cami ve okulda toplu aşılama yapıldı.

Pamukkale Kaymakamlığı ile Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan "Gezici Sağlık Hizmeti" kapsamında toplu aşılama organizasyonuna camiler ev sahipliği yaptı.

- Camilerimiz ibadethane olmasının yanında bir şifa merkezi oldu

Toplu aşılama hizmeti hakkında değerlendirmelerde bulunan Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, “Valimiz Sayın Ali Fuat Atik Beyefendi'nin önderliğinde İlimiz genelinde kurumlar arası çok güzel bir iş birliği var. Amacımız bir an önce vatandaşlarımızın aşılanmasını sağlamak. Bu doğrultuda 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Camilerimizin de ibadethane olmasının yanında bir şifa merkezi gibi bu hizmetimize ev sahipliği yapmasını çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen tüm kurum ve personeli ile eli öpülesi sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

- Tüm görevlilerimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz

Camilerin vatandaşlara şifa dağıtan bir merkez olduğunu görmenin mutluluk ve heyecan verdiğini belirten Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal ise “İhtiyaç duyulan her mahallemizde camilerimizde aşı yapıldı. Camilerimiz hem kapalı alan olması hem de fiziki olarak geniş bir mekan olması nedeniyle büyük kolaylık sağlıyor. Doktorlarımız, imamlarımız ve görevli personel her türlü tedbiri alıyor. İlçe Müftülüğümüze bağlı camilerimiz, Kur’an kurslarımız ve tüm görevlilerimizle birlikte vatandaşımızın hizmetinde ve emrindeyiz.” diye konuştu.

- Aşılamada ev sahibimiz camiler

Toplu aşılama hizmeti sayesinde birçok vatandaşın aşılandığını belirten İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşe Erdoğan “61 mahallemizin 34'ünde toplu aşılama çalışmamızı tamamladık. Bu hizmetlerde ev sahipliği yapan camilerimize ve destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan