Kur’an’ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi ve Dünya Üçüncüsü Hafız Muhammed Said Sezer'in katılımıyla icra edilen buluşma Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp'in namaz öncesi sohbetiyle devam etti.

Enderun ekibinin okuduğu ilahiler ve yaptıkları tesbihatın ardından camiyi dolduran cemaate hitap eden Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, “İlçe Müftülüğü olarak ülkemizin seçkin hafızlarını siz değerli cemaatimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Davetimize icabet ederek camimizi dolduran cemaatimizden ve bu programın icra edilmesine katkı sağlayan kardeşlerimizden Allahü Teâlâ razı olsun. Bu programda ayrı bir güzellik daha yaşıyoruz. Okulların tatil olduğu bu dönemde camilere koşarak cemaatle namaz kılma alışkanlığı kazanan yavrularımız da burada hazır bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın çocuklara yönelik “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” programına katılan ve bu hususta üstün gayret gösteren camilere koşarak cemaatle namaz kılma alışkanlığı kazanan bütün yavrularımızı ve aileleri tebrik ediyorum.” dedi.

Merhum Şairin “Yüreğimin yarısı Mekke’dir yarısı da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır” sözünü hatırlatan Özmet “Bugün kalbimiz Kabenin, Ravzanın ve Kudüsün aşkıyla yanıp tutuşmaktadır. Dua ve temennimiz odur ki, şu kısacık ömrümüz bu aşk ve muhabbetle son bulsun. Ayrıca Elazığ ve Malatya da meydana gelen depremde vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabrı cemiller niyaz ediyor ve yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbimiz ülkemizi, milletimizi, devletimizi her türlü felaket ve musibetten muhafaza eylesin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Denizli İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık’ın yaptığı duanın ardından ara tatil boyunca Merkezefendi Müftülüğüne bağlı Camiiler de 5 vakit namaz kılan, namaz dua ve surelerini ezberleyen 300 öğrenciye katılım belgeleri ve dereceye giren 60 öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi. Büyük bir coşkunun yaşandığı program çorba ikramı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan