Merkezefendi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi gençlerine yönelik Çanakkale Şehitlik gezisi düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında organize edilen gezi öncesi açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Talat Özmet, "Gençliğe Değer’ projemiz kapsamında gençlerimize Çanakkale Kara Savaşları'nın 107. yılı dolayısıyla gezi programı düzenledik. Milletimizi bir araya getiren değerleri ve tarihimizi anlamaları, milli ve manevi duygularını pekiştirmeleri ve toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için gençleri insani erdemlerle donatmak, ülkemizin her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin edebilmek amacıyla çalışıyoruz. Gençlerimizi Çanakkale Şehitliği ile buluşturuyoruz. Necip milletimizin destansı mücadelesini anlamaları, milli ve manevi duygularını pekiştirmeleri için bu geziyi düzenliyoruz. Gençlerimiz bu gezi sayesinde şanlı tarihimizi yerinde inceleme fırsatı bulacaktır." dedi.

Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdullah Hasanoğlu ile İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Güngör Akar rehberliğinde Çanakkale Şehitlikleri'ni ziyaret eden gençler, okudukları hatmi şeriflerin duasını yaptı.

Gezi sonunda gençlere Diyanet İşleri Başkanlığı süreli yayınlarından "Geçerken" dergisi hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan