Merkezefendi İlçe Müftülüğüne bağlı Mustafa Yaşariye Dede Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 21 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Hafızlara belgelerini takdim etmek amacıyla “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen merasime İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Müftü yardımcıları Ramazan Özgün Türkmen ve Hamide Belgrad, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, ilçe müftüleri, siyasi parti temsilcileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrad, “Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen başta idarecilerimiz olmak üzere Mustafa Yaşariye Dede Kur’an Kursu yönetici ve öğreticilerine, proje kapsamında birlikte çalışmış olduğumuz okul müdürümüz ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Yine bu zorlu yolculukta tüm gayret ve fedakarlıklarla yavrularını yurtlarımıza gönderen ve bu meşakkati hocalarımızla beraber göğüsleyen siz anne babaları tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, “Kur’an kursumuzda hafızlık eğitimine devam eden, örgün eğitiminin yanında dini eğitiminin bir kısmını da Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’muzdan alan ve hafızlığını tamamlayan 21 öğrencimizin hafızlık merasiminde hep birlikte beraberiz. 13-14 yaşlarındaki kızlarımız hem hafızlığını tamamlamışlar hem de örgün eğitimlerine devam ediyorlar. Son sınıfa gelmişler ve yakın bir zamanda da lise için sınava girecekler. Yavrularımızı hafızlıklarında göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik ediyorum. 21 evladımıza tebriklerimi sunuyorum ve alınlarından öpüyorum. Annelerini ve babalarını da bu güzel günde bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

Açış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Talat Özmet ise hafızlığın, Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyerek kalbine ve gönlüne nakşetmek olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde bu haftanın 'Hafızlar Haftası' olarak kutlanması münasebetiyle hafızlarımızın ve hafız öğreticilerimizin de haftasını kutluyorum. Şair şöyle diyor; ‘Eşref-i ümmet olanlar, Hafız-ı Kur’an olur. Hafızı Kur’an olanın, hafızı, Kur’an olur.’ Bu yavrularımız Kur’an-ı Kerim’i ezberlediler, Hafiz-ul Kur’an oldular.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan