Pamukkale Müftülüğüne bağlı Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde gerçekleştirilen programa Denizli İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Müftülük personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli vatandaşlarla aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil; “Engelli vatandaşlarımıza yönelik Kur’an kurslarımızda eğitimlerimiz devam ediyor. Sizin gibi özel insanların katıldığı bu kurslarımızda işaret dili ve Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim eğitimi ve temel dini bilgiler eğitimi veriliyor.” dedi

Sonrasında kürsüye gelen İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık ise şunları kaydetti:

“Hz. Peygamber, insanların sahip oldukları engelleri, onların bazı alanlarda güçleri nispetinde verebilecekleri hizmetin önünde bir engel olarak görmemiştir. Resul-i Ekrem, çeşitli seferlere, savaşlara giderken Medine’de Abdullah Bin Ümmü Mektum'a 13 defa vekâlet bırakmıştı. Engellilere çeşitli kademelerde görev ve sorumluluk veren Rahmet Elçisi, bir ayağı aksayan genç dostu Muaz Bin Cebel'i ehil görmüş ve Yemen'e zekât memuru ve kadı sıfatıyla göndermişti. Hz. Peygamber'in görme engelli sahabilerin gerek cemaate devam etmelerini ısrarla istemesinde gerekse onları görevlendirmesinde, onların toplumdan tecrit edilmemelerini sağlama arzusu yatmaktaydı.  Ehil ve yeterli oldukları alanlarda yeteneklerini toplum yararına kullanarak emek verip gayret gösteren üretici bireyler olmaları, onların ideallerini ve kişiliklerini gerçekleştirmede büyük öneme sahipti. Nitekim günümüzde de pek çok engelli kardeşimizin arzu ettiği şey budur.”

Program engelli öğrencilerin şiir, ilahi ve işaret dili sunumlarıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan