Merkezefendi İlçe Müftülüğünce her ay düzenlenen Cami-Çocuk Buluşmaları’nın bu ayki misafirleri yetim çocuklar oldu.

Hilal Cami Din Görevlisi Muhammed Oğuzalp öncülüğünde 700 çocuk, çeşitli ihtiyaçları karşılanan 70 yetim çocuk ile bir araya geldiler. 

Çocukların Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda çocuklara hitap eden Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, “Programda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah'ın emaneti olan çocuklarımızın sesleri ile gönüllerimiz şenlendi.” dedi.

Program, Suriyeli yetim çocukların seslendirdiği Türkçe ve Arapça ilahilerle devam etti.

İmam Hatip Muhammed Oğuzalp tarafından yapılan duanın ardından çocuklara hediye takdimi ile program sona erdi.

Seherde eller semaya açıldı

Öte yandan Merkezefendi İlçe Müftülüğü tarafından Hilal Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşmaları” devam ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen programda, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

Namaz sonrası cemaate hitap eden İlçe Müftüsü Talat Özmet; “Sabahın seherinde camimizi dolduranlara selam olsun, bu programın icra edilmesinde emek sarf edenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ise şöyle konuştu:

“Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde huzurda bizleri bir araya getiren yüce Rabbimize şükürler olsun. İslam âleminin bir arada birlik ve beraberlik içerisinde Allah’ın ipine sımsıkı sarılması gerekmektedir. Etrafımızın ateş çemberine döndüğü şu günlerde bize düşen, Kur’an-ı Kerim rehberliğinde ahiret mutluluğuna hazırlık yapmak ve tüm kötülüklere rağmen iyilik mücadelesi vererek bir ve beraber olabilmektir.”

Program, İl Müftü Yardımcısı Hasan Canlı’nın yaptığı dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan