Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde düzenlenen bölge finali, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yarışma komisyonu, İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık başkanlığında, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Uludaş, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, Çivril Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Birol Güvenç'ten oluştu.

Bölge yarışmasına Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli illerinde yapılan elemelerde il birincisi olan 10 din görevlisi katıldı.

İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, “En güzel yarışmalardan biri, ezanı güzel okuma yarışmasıdır. İfade ettiği mana ile bizleri kuşatan ve tüm insanlığa yönelik bir çağrı olan Ezan-ı Muhammedi’nin, din görevlilerimiz tarafından en güzel şekilde okuması için gayret edilmelidir. Bu yarışmalar, din görevlilerimizin kendini yetiştirmesine ve meslektaşlarına örnek olmasına vesile oluyor.” dedi.

Müftü Vekili Palabıyık konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mana ve muhtevası bakımından ezan hem namaz hem de İslâm için bir çağrıdır. Yani ezan vasıtasıyla insanlar bir taraftan namaza çağrılırken diğer taraftan İslâm’ın üç temel ilkesini oluşturan Allah’ın varlığı ve birliği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) O’nun elçisi olduğu ve asıl kurtuluşun ahiret mutluluğunda bulunduğu gerçeği ifade edilir.”

On ilin birincilerinin kıyasıya yarıştığı yarışmada, komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonuncunda Antalya’dan İmam Hatip Fatih Atay birinci, Manisa’dan İmam Hatip Adem Bilgetay ikinci, Denizli’den Mehmet Fatih Kayacan ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken yarışmaya katılan tüm din görevlilerine çeşitli hediyeler verildi.

Bölge birincisi olan Fatih Atay, Sakarya’da 25 Ağustos’ta düzenlenecek olan Türkiye Finali’ne katılacak.

Programa İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Uludaş, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, Çivril Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, Çardak Müftüsü Ahmet Demirel, Pamukkale Müftülüğü Vaizi Semih Keskin, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Birol Güvenç, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan