Pamukkale İlçe Müftülüğü, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının yer aldığı bir stant açtı.

Müftülüğün açtığı stantta, Diyanet İşleri Başkanlığının dünya dil ve lehçelerine çevirisi yapılan eserleri yer aldı.

Stant, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Denizlili vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale Ören Yeri'ne, 17 Nisan’da yerli ve yabancı ziyaretçilerin girişleri ücretsiz sağlandı. 

Pamukkale Ören Yeri’ni gezmek için binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu.

Söz konusu alanın ziyarete ücretsiz olarak açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Kleopatra Antik Havuzu önünde yapılan törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Tören sonrası protokol üyeleri açılan stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

Pamukkale İlçe Müftülüğünün açtığı standı da ziyaret eden protokol üyelerine, İlçe Müftüsü Nihat Sevil bilgi verdi.

Sevil, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkçe eserler yanında yabancı dillerde de eserler basmaktadır. Kur'an-ı Kerim meali, Hadislerle İslam, Temel Dini Bilgiler, Temel İslam Bilgileri, İlmihâl ve Hz. Peygamber’in hayatı ile ilgili eserlerin farklı dil ve lehçelere bugüne kadar çevirisi yapılıp basımları gerçekleştirilmiştir. Pamukkale Müftülüğü olarak hafta dolayısıyla, Başkanlığımızın yayınladığı farklı dillere çevrilen eserleri, Pamukkale’de yerli yabancı turistlerimize ücretsiz olarak hediye ediyoruz. Maksadımız, Başkanlığımızın bu alanda yaptığı çalışmaları ve sunduğu hizmetleri tanıtarak ülkemizin dinî ve ilmî sahadaki birikim ve tecrübesini dünyaya tanıtmaktır.” ifadelerini kullandı.

Açılan stantta yabancı dil bilen görevlilerin yabancı turistlerle iletişime geçtiğini belirten Müftü Sevil, yabancı turistlerin ve vatandaşların gösterdiği yakın ilgiden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan