Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kurslarda görev alacak öğreticilere yönelik eğitimler de tamamlandı.

Denizli İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kur’an Kursları Programı çerçevesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev yapan öğreticilerin alana yönelik formasyon bilgilerini geliştirmek amacıyla 5 günlük hizmet içi eğitim semineri düzenledi. 

Orhan Abalıoğlu Hilal Kur’an Kursunda düzenlenen seminerin son gününde İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya geldi.

Hamide Belgrat, öğreticilere hitaben yaptığı konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığının rehberliğinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyulan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları Öğretim Programı'nın Denizli’de Kur'an kurslarında aktif olarak uygulandığını belirtti. İl Müftü Yardımcısı Belgrat, sözlerini şöyle sürdürdü:

Denizli’de 2014 -2015 eğitim ve öğretim yılında 67 öğrenci ile başlayan 4-6 yaş grubu Kur'an kursları öğrenci sayısı bugün 1500'i aştı. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, uygulamaya başladığımız tarihten itibaren öğrenci sayısı her yıl bir önceki yılın öğrenci sayısının iki katına ulaştı. Ulaştığımız öğrenci sayısı ve verilen hizmete gösterilen yüksek teveccüh bizleri eğitim konusunda harekete geçirdi. Bu kursların etkinlik ve verimliliğini artırmak maksadıyla öğreticilerimize beş günlük eğitim semineri yaptık. Seminerin toplamda 36 saatlik programında; 16 saatlik teorik, 20 saatlik uygulama içeren eğitim sürecinden geçtiniz. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılımız daha verimli bir dönem olacak.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan