Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından başlatılan uzaktan eğitimlerle mezun olan hafızların sayısı artmaya devam ediyor.

Uzaktan eğitimlerle hafız olanlara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Bu kapsamda, Denizli İl ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini sürdüren öğrenciler, salgın nedeniyle hafızlıklarını uzaktan eğitimle tamamladılar.

Geçtiğimiz dönemlerde hafızlık eğitimine başlayan 27 öğrenci, örgün olarak devam ettikleri hafızlık eğitimlerini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamlayarak mezun oldular.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık; "Yaşanılan bu süreçte alınan tedbirler kapsamında Kur’an kurslarımızda yüz yüze eğitime ara verildi. Hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerimiz ve hocaları bu süreçte eğitimlerine farklı bir metotla devam ederek, öğrencilerin hıfzlarını tamamlamalarını sağladılar. Uzaktan eğitim metoduyla gerçekleştirilen bu eğitimle birçok öğrencimiz hafızlığını tamamladı. Hafızlıklarını bu süreçte büyük bir azimle tamamlayan öğrencilerimizi, kıymetli velilerini ve onları yetiştiren hocalarını canı gönülden tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan