Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Vefatının 6. Yıl Dönümünde Hasan Karakaya’yı Anma Programı”nda konuştu.

Basın dünyasının mümtaz bir ismini, bir yiğit gazeteciyi anmak üzere programda yer aldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretlerinde geçirdiği kalp krizi sebebiyle Karakaya’nın 30 Aralık 2015’te vefat ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Beraberdik. Ashab-ı Suffe’de sohbetimizi yaptık. Sohbetten sonra otele geçtik. Bir müddet sonra da Hasan Karakaya kardeşimizin kalp krizi geçirdiği haberi bize geldi. Şüphesiz ki bizler ölüme inanmış insanlarız. Hele hele Medine-i Münevvere’de Ashab-ı Suffe’de sohbeti yap, ondan sonra böyle bir kalp krizi neticesinde Hakk’a yürü. Rabbim, Hasan kardeşimizden razı olsun, mekanını cennet eylesin.”

“En büyük hayali…”

Rahmetli Hasan Karakaya’nın bir soru üzerine, en büyük hayalinin “Peygamber Efendimizin (s.a.s.) zamanına giderek onun mübarek dizinin dibinde ders dinlemek olduğunu” söylemesini çok anlamlı bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aynı röportajda merhum Karakaya vefat ettikten sonra hayırla anılmayı murat ettiğini dile getiriyor. Evet belki Hasan kardeşimiz Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselamı dünya gözüyle göremedi, Asr-ı Saadet’te yaşama, onun dizinin dibinde söylediklerini dinleme şerefine nail olamadı ama o son nefesini Resulü Ekrem aleyhissalatu vesselam Efendimizin şehrinde, onun manevi huzurunda vermekle müşerref oldu. Dünya yolculuğunu tıpkı gönlünden geçirdiği gibi Medine-i Münevvere’de, Mescid-i Nebevi’de Resulullahı aleyhissalatu vesselamı ziyaret ettikten hemen sonra hitama erdirdi. Rabbim, Hasan kardeşimizin o samimi duasını, o samimi niyazını, emanetini Peygamber Efendimizin (s.a.s.) şehrinde alarak adeta kabul buyurdu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hasan Karakaya, 58 yıllık ömrünü kalemiyle bu milletin hakkını, hukukunu, onurunu savunmaya adamış gerçek bir cengaverdi. Genç yaşlarda başladığı gazetecilik mesleğini bir maişet kaynağı olmanın ötesinde hakikat avcılığı olarak gören dirayetli bir insandı.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakaya’nın gözünü budaktan sözünü muhatabından esirgemeyen, mert bir gazeteci olarak tüm bunları yaparken dahi hep Anadolu insanının hissiyatına, halkın beklentilerine tercüman olmaya çalışan bir gazeteci olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, programda dua etti

“Vefatının 6. Yıl Dönümünde Hasan Karakaya’yı Anma Programı”nda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da dua etti. Başkan Erbaş duasında şu niyazda bulundu:

“Ya Rab, okunmuş olan hatm-i şeriflerden ve Kur’an-ı Kerim’den hasıl olan sevabı, ahirete irtihal etmiş olan ve bugün vefatının sene-i devriyesinde anmış olduğumuz merhum Hasan Karakaya kardeşimizin ruhuna hediye eyledik, Sen vasıl eyle Allah’ım. Kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle Allah’ım. Dünyada yapmış olduğu bütün ibadet, hayır ve hasenatını, millet, vatan, din-i mübin-i İslam, değerlerimiz için yapmış olduğu tüm faaliyetlerini kabrinde kendisine yoldaş eyle Allah’ım. Mekanını cennet, makamını âli eyle Allah’ım. Efendimiz aleyhissalâtü vesselâmın Mescid-i Nebevisinin ziyaretinde ruhunu teslim etti, ya Rab Peygamber Efendimize (s.a.s.) komşu eyle Allah’ım.

Ya Rabbel alemin, bizleri yolundan ayırma. Habibin Muhammed Mustafa aleyhissalâtü vesselâm Efendimizin yolundan ayırma. Çocuklarımızı, gençlerimizi, hepimizi Kur’an’ı en güzel bir şekilde okuyan, anlayan, yaşayanlardan eyle Allah’ım. Ya Rabbi, inandığımız gibi yaşamayı bizlere nasip eyle. Çocuklarımızın, gençlerimizin kalplerine Kur’an sevgisini, Senin sevgini, habibin Muhammed Mustafa aleyhissalâtü vesselâm Efendimizin sevgisini yerleştirmeyi bizlere nasip eyle. Allah’ım bizleri her türlü kazalardan, belalardan, tedavisi olmayan hastalıklardan ve şu anda bütün dünyanın yaşadığı salgın hastalıktan muhafaza eyle. Ya Rabbel âlemin, bizleri umduklarına nail, korktuklarımızdan emin eyle. Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle Allah’ım. Tüm geçmişlerimizin ruhlarını şad eyle Allah’ım.”

Programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan