Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "İslam'ın İki Şiarı, Ezan ve Kurban" konulu cuma hutbesi Türkiye genelindeki camilerde okundu.

Milletlerin sembolleriyle ayakta durduğu hatırlatılan hutbede İslam'ın da kendine özgü şiarları olduğu ve Müslüman kimliğinin inşasında önemli olduğu belirtildi.

İslam’ın şiarlarından olan ezan ve kurbanın öneminin vurgulandığı hutbede "Kurban, kurbiyyettir; Rabbimize yakınlaşma gayreti, takvaya ulaşma arzusu, ilahi rahmete nail olma çabasıdır. Kurban, teslimiyettir; Allah’a ve O’nun emirlerine boyun eğmektir. Kurban, sadakattir; Cenabıhakk’ın rızasını her şeyden üstün görmektir. Kurban, tezekkürdür; nimetin gerçek sahibini hatırda tutmaktır. Kurban, paylaşmaktır; ihtiyaç sahibinin evine, gönlüne, sofrasına sevinç ve muhabbet taşımaktır. Kurban, kardeşliktir; gönüller arasında yardımlaşma ve dayanışma bağları kurmaktır." ifadelerine yer verildi.

Dünya ve ahiret saadeti için İslam’ın yüce değerleri etrafında kenetlenilmesi gerektiği belirtilen hutbede Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca sürdürülen kurban organizasyonu da hatırlatıldı.

Vakfın her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlik için yola çıktığı belirtilerek özellikle depremzedeler için kurban bağışı çağrısında bulunuldu.

Hutbede şu ifadelere yer verildi:

"Kurban ibadetinde esas olan kişinin kurbanını bulunduğu yerde kesmesi veya kestirmesidir. Yaşadığı yerde kurban kesme imkanı olmayan veya kestiği kurban haricinde ihtiyaç sahiplerine kurban eti ikram etmek isteyenler ise vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilirler. Diğer hayır kurumları gibi Türkiye Diyanet Vakfımız da kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen kardeşlerimizin hizmetindedir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" çağrısıyla, başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın dört bir köşesindeki ihtiyaç sahiplerine kurban emanetlerinizi güvenle ulaştıracağız. Kardeşlik bilincimizi güçlendirecek, buruk gönüllere bayramın neşe ve sevincini taşıyacağız inşallah. Bu vesileyle siz değerli kardeşlerimizin din görevlilerimiz, il ve ilçe müftülüklerimiz, Türkiye Diyanet Vakfımızın internet sitesi aracılığıyla bu hayır kervanına katılabileceğinizi ifade etmek istiyorum.

Rabbimizden niyazımız, kurbanla kurbiyyet kazanan ve teslimiyet imtihanını başaran kullarından olabilmektir."

Vekaletle Kurban Bağışında Bulunmak İçin Tıklayınız>>>

Editör: Ömer Ceylan