Çukurca Kaymakamlığı himayelerinde İlçe Müftülüğünce "İlk Seccadem" etkinliği gerçekleştirildi.

Merkez Av. Mehmet Turan Camii'nde düzenlenen etkinliğe Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İlçe Müftü Vekili Abdulmecit Demir ile öğrenci ve velileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Kumcu, "İlk Seccadem etkinliğindeki amaç, miniklerin namaz ibadetine olan duyarlılıklarını artırmak ve hayatlarının ayrılmaz bir parçası olduğunu öğretmektir." dedi.

Çukurca Ilk Seccadem 33

Kaymakam Kumcu, "4-6 yaş aralığı, çocukların eğitimi için en müsait dönemdir. Bu yaşlarda çocuklarımıza neyi öğretirsek bütün hayatları o çizgide devam eder. Onları bugünden eğitmezsek gelecekte maruz kalacakları nahoş işlerin sorumlusu bizler oluruz. Ağaç yaş iken eğilir atasözünden hareketle çocuklarımızı daha bugünden vatan ve milletine bağlı, dinini, kitabını ve Peygamberini tanıyan, namaz ve niyazında kişiler olarak yetiştirmek hepimizin öncelikli görevidir. Bu nedenle çocuklarımızı daha şimdiden kötülüklere karşı kalkan olan namaza alıştırmalıyız. Onlara dünya ve ahiret saadetini kazandıracak bir gelecek hazırlamalıyız. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesine vesile olan İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş şahsında Müftülük çalışanları ile çocuklarını İslami duyarlılıkla yetiştirmeye çalışan anne ve babalara teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu.

Çukurca Ilk Seccadem 22

Kaymakamlık ve İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler adına özel yaptırılan seccadelerin dağıtımından sonra program sona erdi.
 

Editör: Ömer Ceylan