Sarıyahşi İlçe Müftülüğü tarafından Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Hacı Mehmet Cömert Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik "Kudüs Bilinci" konulu konferans düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen program, öğrencilerin okuduğu şiir ve ezgilerle başladı.

Konferansta konuşma yapan Sarıyahşi İlçe Müftüsü İsmail Hakkı Şahin, Kudüs'ün Peygamberlerin mirası olduğunu, Kudüs'ün Peygamberimizin miraca yükseldiği yer, ilk kıblemiz Mescidi aksa'ya ev sahipliği yaptığını, Mekke ve Medine'den sonra üçüncü kutsalımız olduğunu ifade etti. 

İlçe Müftüsü Şahin, "Kudüs Hz Ömer'in emaneti, Selahaddin Eyyubi'nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman'ın mirası, Abdülhamid'in davası ve ecdat yadigarıdır. Kudüs İslamdır.  Mazlum kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerimizi artırmalıyız. Müslümanlar olarak bir ve beraber olmalı, okumalı, öğrenmeli Kudüs bilincini herkeste oluşturmaya, bu bilinci canlı tutmaya çalışmalıyız. Kudüs'ün tekrar tüm insanlık için Selam yurdu olması için dua etmeliyiz." dedi. 

Kudus Bilinci 22

Ayrıca programa katılan öğrenciler Kudüs bilincini, bu duyarlılıklarını kağıda nakşettikleri resimlerle programa katkıda bulundular.

Editör: Ömer Ceylan