Diyanet İşleri Başkanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde din görevlilerine yönelik çeşitli eğitimler gerçekleştiriliyor.

Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzman personeli, din görevlilerinden oluşturulan Arama Kurtarma Ekibine ilk yardım, arama ve kurtarma eğitimleri verdi.

Konu ile ilgili konuşan İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş, “Doğal afet nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında ilk müdahaleyi yapmaları için personellerimizin donanımlı olması için çabalıyoruz.” dedi.

Çukurca’da-Arama-Kurtarma-Ekibi-kuruldu02

Arama Kurtarma Ekibinin 23 din görevlisinden oluşturulduğunu belirten Müftü Durmuş, “Ekibimizin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzman personelinden, ilk yardım, çadır kurma ve arama kurtarma konularında teorik eğitim almalarını sağladık.” diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni Uğur Cindioğlu ise ,“Din görevlilerine, enkaz üzerinde canlı veya cansız insan arama, güvenlik önlemleri alma ve ilk yardım gibi arama konularda bilgilendirmede bulunduk. Enkazdan kazazede kurtarma eğitimlerini yaptığımız tatbikatlarla uygulamalı olarak verdik. Konuyla ilgili verdiğimiz eğitimlerde İlçe Müftülüğünden her türlü desteği aldık. Bu vesileyle konuyla ilgili hassasiyetlerinden dolayı İlçe Müftüsü ve yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal