İncesu'da hafız olmak isteyen Çölyak hastası Nisanur Kanal (11), İlçe Müftülüğüne bağlı Ravza Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimine başladı.
Her türlü engele rağmen hafızlık hayalini gerçekleştirmek istediğini belirten Nisanur Kanal, "Annem sayesinde kendime güven duygum arttı ve ‘zorluklarla baş edeceğim’ diyerek buraya gelmeye karar verdim. İlk başlarda annem yemeklerimi yapıyor, saklama kaplarına koyuyordu. Sıcak sıcak yemek yiyemiyordum. Arkadaşlarım yemekhanede yemek yerken ben kendi getirdiğim yemekleri yiyordum. Bu duruma çok üzülüyordum. Sonra annem buraya taşındı. Benim yemeğimi ayrı yapıyor. Sıcak sıcak yemeklerimi yiyorum. Çok mutluyum. Kur’an-ı Kerim bana çok şey kazandırdı. Kur’an okudukça huzur duyuyorum. İmanım artıyor, daha fazla güzel ahlak sahibi olmaya gayret ediyorum." dedi.
Nisanur’un hafızlık hayalini gerçekleştirebilmesi için Kur'an kursunun yakınına taşınarak destek olan anne Fatma Kanal ise "2014 yılında karın ağrısı ile başlayan şikayetlerimiz sonucu hastanelerin yolunu tuttuk. Gelişimi hiç ilerlemiyordu; sürekli zayıflıyordu. Sonuç itibari ile endoskopi yapılarak tam tanı konuldu ve çölyak hastası olduğu kesinleşti. 3. sınıfın sonunda 'anne ben hafız olacağım ve sana Kur’an okuyacağım' dediği andan itibaren bizim de düzenimiz baştan sona değişti. Başka bir ilçede oturuyorduk. 'Bu çocuk yatılı olarak nasıl kalacak; nasıl yemek yiyecek' diye kara kara düşünürken, hafızlık eğitimi alması için sınav açıldığında kendisini denemesi için sınava girmesine izin verdik. Bu sınavda üçüncülük başarısı elde etti. Müftü Adem Bozkurt ile görüşene kadar bu işin olmayacağını düşünüyorduk. Kızımın üzülmesine ben daha çok üzülüyordum. Allah razı olsun; Müftü Bey çok yardımcı oldu ve bugün kızımın hafızlık yolunda olmasına vesile oldu." ifadelerini kullandı.
Kur’an Kursu Öğreticisi Şüheda Nur Gökçe, böyle akıllı, zeki, pırlanta gibi bir öğrencisi olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

İncesu İlçe Müftüsü Adem Bozkurt da konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Gluten konusunda hassasiyet göstermek gerekiyor. Maşallah kızımız da zaten bu konuda çok bilinçlenmiş durumda. Daha dikkat ediyor. Elhamdülillah şimdiye kadar bir sorun yaşamadık. Kur’an öğrenmek isteyen bir meleğimiz için üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Hiç kimsenin engeli bizim onu engellememize vesile olmasın. Biz engel olmayalım. Biz yardımcı olalım." dedi.
Next





