Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Trabzon İl Müftülüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Camii’nde düzenlenen “Çocuklarla Berat Gecesi Programı”na katıldı.

Trabzon’un çeşitli Kur’an kurslarından gelen öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ve ilahilerin seslendirildiği programda konuşan Başkan Erbaş, “Ne mutlu bizlere ki bizden önce İslam’ı yaşayan muttakiler dua etmişler ve duaları kabul olmuş; işte alnı secdeli, beli rükulu, ağzı dualı nesiller camilerde birlikte ibadet ediyorlar, namaz kılıyorlar.” dedi.

“İbadetler imtihanı kazanmamızın vesileleridir”

“O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır.” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bakalım hanginiz daha güzel amel işliyorsunuz? Allah’a hanginiz daha güzel kulluk yapıyorsunuz? Hanginiz daha güzel namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz, ibadetlerinizi yerine getirip getirmiyorsunuz diye sizi imtihan etmek için yarattı. İnşallah bu imtihanı kazanmak için elimizden gelen gayreti gösterelim. İmtihanı neyle kazanırız? İşte camilere daha çok gitmekle, namazımızı ihmal etmemekle, küçüklerimizi sevmek, büyüklerimizi saymakla, vatan, millet, ezan, bayrak sevgisiyle, Rabbimizi severek, O’nun rızasına uygun hareket ederek bu imtihanı geçeceğiz inşallah.”

Başkan Erbaş, ibadetlerin bu imtihanı kazanmanın vesilesi olduğuna işaret ederek, “İbadetlerimizi yaparak aynı zamanda şükrümüzü eda ediyoruz. Şükür vesilesidir ibadetlerimiz. Nimetler, yediklerimiz, içtiklerimiz, giydiklerimiz, teneffüs ettiğimiz hava, aldığımız nefes hepsi bizim için bir nimet. Bu nimetlerin şükrünü eda edebilmek için değmez mi saatlerce secde etmeye, rüku etmeye, namaz kılmaya, oruç tutmaya.” diye konuştu.

“Berat Gecesi’nde Rabbimize söz vereceğiz”

Mübarek günler ve gecelerin şükrün vasıtaları olduğunu, Berat Gecesi’nin de o günlerden birisi olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Berat Gecesi vesilesiyle Rabbimize dua ve tövbe istiğfar edeceğiz. Yapmış olduğumuz hatalar elbette vardır. Bu hataları bir daha yapmamak için Rabbimize söz vereceğiz ve beratımızı alacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

İmanlı, amelli, ibadetli nesillerin çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Gençlerimizi, çocuklarımızı ibadetlerini yapan nesiller olarak yetiştirdiğimiz zaman toplum olarak daha huzurlu ve mutlu olacağız.” dedi.

Başkan Erbaş, “Cenab-ı Hak şu anda başta Filistin, Gazze olmak üzere zalimlerin zulmü altında inleyen kardeşlerimize yardım eylesin inşallah. Şehitlerimize rahmet eylesin, yaralılara, gazilere acil şifalar nasip eylesin.” temennisinde bulundu.

Editör: Mehmet Öztürk