Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gümüşhane’de din görevlileriyle bir araya geldi.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Erbaş, din görevlilerinin İslam’a ve milletimize hizmet etmekle görevli olduğunu bildirdi.

Başkan Erbaş, din görevlilerinin Peygamberin (s.a.s.) varisi olduğuna işaret ederek, peygamber varisliğinin çok büyük bir lütuf olduğunu ancak büyük bir mesuliyeti de beraberinde getirdiğini söyledi.

“En büyük imkanımız imanımız, samimiyetimiz ve gayretimiz”

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) çocuklara küçük yaşlarda dini bilgilerin öğretilmesine ilişkin tavsiyelerini hatırlatan Başkan Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine vurgu yaptı.

Bu kurslarda çocuklara, İslam’ın insanlığa kazandırdığı değerler, abdest, namaz, saygı, dürüstlük, yalanın kötülüğü, komşuluk ve akrabalık hakları gibi konularda eğitimlerin verildiğine işaret eden Başkan Erbaş, “Çünkü bunların hepsi o yaşlarda öğretilecek, karakter oluşumu o yaşlarda büyük oranda tamamlanıyor.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, din görevlilerine yaptıkları işleri aşkla yapmalarını yönünde tavsiyede bulunarak, “En büyük imkanımız imanımız, samimiyetimiz ve gayretimiz. Buna aşk ve heyecanı da ilave ediyorum. Aşk ve heyecan olmadan olmaz. Görev aşkı, vazife şuuru, aidiyet bilinci, bunları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. En etkili irşadımız hayatımızla, davranışlarımızla örnek olmamızdır.” ifadelerini kullandı.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Gümüşhane İl Müftü Vekili Mehmet Nuri Durmuş da katıldı.

Editör: Mehmet Öztürk