Çilimli Müftülüğünün koordinesinde hayırsever Selahattin Öksüz tarafından Döngelli Mahallesi'nde yaptırılan 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

Açılış programı Pırpır Köyü Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim gören, Yunus Emre Tezel’in Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından söz alan İlçe Müftüsü Mehmet Ali Yiğit, hizmete giren kursun, çocukların dini ve milli değerlerini öğrenmeleri için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Kursun yapımı ve tefrişatında emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Müftüsü Yiğit, "Peygamberimiz (sav) 'Sizin en hayırlınız Kur’anı öğrenen ve öğretendir' hadis-i şerifinden ilham alarak yavrularımızı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızda manevi miraslarımız olarak ailelerimizden  emanet alıp hocalarımız rehberliğinde, İslam ahlakı, Kur’an-ı Kerim öğretimi ve Peygamber’in hayatı gibi değerler eğitimi konularını öğrencilerimizin berrak zihinlerine nakşetmet için gayret gösteriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile kurs hizmete açıldı.

Çlimli Kurs Açılış 33

Açılışın ardından Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay ile Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ihtiyaç odaklı ve 4-6 Yaş Kur'an kurslarında düzenlenen karne törenine katıldı.

Çlimli Kurs Açılış 22

Editör: Ömer Ceylan