Çatalca Arif Nihat Asya Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafızlar ve ailelerinin sevincine ortak olan İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, açılış konuşmasında "Allah'ın kelamını ezberlemek kolay bir iş değildir. Nefis ve şeytan mücadelesinde mağlup olan bir dünyada hafızlar galip oluyor ve yüce kitabımızı baştan sona ezberliyorlar. Çatalca’mızın her mahallesinden gelerek bugün bu salonu dolduran misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bizler bu çocuklarımızın başarılarına şahit olmalı ve Kur'an kurslarımızın idamesi için gayret göstermeliyiz. Kur'an kurslarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını giderme noktasında her zaman desteğini hissettiren Çatalca Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza özel olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca Çatalca’mızın manevi mimarı olarak burada yirmi yıldır hizmet vermekte olan Dr. Masum Vanlıoğlu'nun Kur'an kurslarımızın gelişmesinde etkisi çok büyüktür. Kendisine de teşekkür ediyorum." dedi.

çatalca-hafız-icazet-22

Programda konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Abdurrahman Akbaş ise hafızlığın bir seçkinlik olduğunu belirterek Kur'an'ın asırlardır çağlayan hikmet pınarından her gelen yeni neslin besleneceğini ve bu pınarın kıyamete kadar devam edeceğini söyledi.

Ardından Başkanlık Vaizi Dr. Muhammet Masum Vanlıoğlu teşekkür konuşması yaptı.

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise "Çocuklarımızın dünya başarıları için gayret gösteriyoruz. Ancak kariyer kabir kapısına kadar değildir. Bizim için önemli olan kabir kapısından sonrası için çocuklarımızı hazırlayabilmektir. Çocuklarımızın dünyası için gösterdiğimiz hassasiyeti uhrevi hayatları için de göstermeliyiz. Sayın Müftümüze çok teşekkür ediyorum. 6 yıldır ektiği tohumlar ileride en güzel şekilde neşvü nema bulacaktır. Hafızlık kurslarımız ilk meyvelerini vermeye başladı. Bu Çatalca'mız için büyük bir şereftir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Ayrıca Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'le birlikte hafizları umreye göndereceklerinin müjdesini verdi.

Sonrasında konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner de "Bu salonu hiç bu kadar dolu ve bu kadar güzel görmemiştim" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Hafız öğrencilerden Emine Karaaslan da "Hafızlık benim için Allah yolunda şehit olan dayım, şehit İdris Gezen'e verdiğim sözü tutabilmenin huzurudur." dedi.

Programda Fatih Camii Baş Müezzini kurra Hafız Recep Yasan Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Emirgan Camii Müezzin Kayyım-ı Aziz Hardal ise kaside okudu.

Program, hafızlara ve hocalarına hediye takdimi ve Dr. Masum Vanlıoğlu'nun duası ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan