Çarşamba Müftülüğüne bağlı Hamza Aslan Yatılı Kur’an Kursu ve Hasbahçe Emine Uğur Yatılı Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 79’u erkek 23’ü kız olmak üzere toplam 102 öğrenci, düzenlenen törenle belge aldı.

çarşamba-icazet-33

Kapalı Spor Salonunda halkın geniş katılımıyla düzenlenen törenin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Cemal Uzun, hafızlığın bereketi ve nimetlerinin önemini vurgularken hafızlığını tamamlayarak kendisine bu gururu ve mutluluğu yaşatan öğrencilere, onları yetiştiren hocaları ve özverili velilerine teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Kur’an-ı Kerim bizim için bir deniz misali bir bahr-ı umman. Rabbimizden bize ulaşan bir hayat rehberi. Her işimizde, her adımımızda yaşantımızın merkezinde olması gereken bir hayat kitabı. Dünya ve ahiretin huzur ve mutluluk anahtarı. Bu sebeple önce lafzıyla sonra da manasıyla her an bizimle olmalı." dedi.

çarşamba-icazet-22

Müftü Çakır, "Bugün çok şükür Diyanet İşleri Başkanlığımız yediden yetmişe herkesin ulaşabileceği mekanlarda her yaş grubundan insana yönelik Kur’an kursları açıyor. Geçmişte bunun acısını ülkemizde çok fakat Allah’a çok şükür bugün ülkemizin her bir tarafında camilerimizde, Kur’an kurslarımızda her yerde Kur’an-ı Kerim öğretiliyor. Bu mekanlara gidemesek bile iletişim dünyası o kadar ilerledi ki internet üzerinden de Kur’an-ı Kerim’i öğrenme imkânlarımız var. Artık ben Kur’an öğrenme imkanı bulamadım diyecek bir mazeretimiz yok. Sonrasında da Hafızlık eğitimi alma, Kur’an’ı anlama ve İslami ilimler programlarıyla onu anlama noktasında ilerleme imkanımız var." diye konuştu.

çarşamba-icazet-55

Kur'an'ın hükümlerinin hayata tatbik edilmesi gerektiğini belirten Müftü Çakır, "Kur’an’ı okumak, onun içindeki ayetlere ayırt etmeden iman etmek, bir bütün olarak kabul etmek imanımızın bir gereği. Müslümanlar olarak diğer bir görevimiz ise bu yüce kitabin içindeki hükümleri hayatımıza tatbik etmek. Bugün dünyada çok acı günler yaşıyoruz, Müslümanlar olarak çok üzüntülü günlerden geçiyoruz. Yıllardır kapanmayan bir yara idi içimizde Kudüs. Bugünlerde bu yara daha bir kanıyor. Tüm dünyanın gözü önünde, hepimiz Müslüman kardeşlerimizin kadın, çoluk çocuk demeden katledildiğini izliyoruz. Hiçbir dünya gücü bu vahşete engel olmuyor.  Müslümanlar olarak bizi birlik ruhu içinde ayağa kaldıracak olan tek çare ise Kur’an-ı Kerim’e sarılmaktır. Kur’an ile dirilmektir. Kur’an ile yeniden hayat bulmaktır. Kur’an’ın prensiplerine göre yaşamaktır. Yüce Rabbimizin dünya ve ahiret mutluluğumuza yönelik ne gibi emirleri, ne gibi prensipleri var, onları öğrenmemiz ve hayatımıza aktarmamız suretiyle Kur’an bize hayat verecek, şeref katacak." ifadelerini kaydetti.

çarşamba-icazet-66

Program, hafızlar tarafından kısa surelerin okunması ve yapılan duanın ardından belge ve ödüllerin takdimiyle son buldu.

çarşamba-icazet-11

Editör: Ömer Ceylan