Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Sinop’tan kutsal topraklara gidecek olan umreciler "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

Sinop’ta-umre-seminerleri-devam-ediyor01

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde konuşan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, “O mübarek beldelerde cenabıhakkın ve Peygamberimiz (sas)’in misafirleri olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu bilinç üzerine olup yaptığımız ibadetleri ve tavafları daha dikkatli bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz. Tüm dünyayı bir insan bedenine benzetirsek, Kabe-i Muazzama'yı da dünya insanlığının kalbi kabul edersek umre için yola çıkan herkes Kabe-i Muazzama’ya doğru giden hayatın can damarını yakalamıştır. Dolayısıyla Kabe-i Muazzama’dan gelirken de Rabbimizin rahmet, mağfiret ikliminden kendi yurduna taze kan getirmiş olur. Mekke-i Mükerreme’den gelen taze kan yalnızca bireysel bedende kalmaz tüm topluma yayılır.” dedi.

Müftü Düzgüney, “Kutsal mekanlarda bizler için dua ve ilticalarda bulunacaksınız. O dua ve ilticalarda halen zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizi, vatanımızın ve milletimizin huzur ve selameti için dualar etmeyi unutmayalım.” diye konuştu.

Seminerde, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti", "Umrenin Hikmeti ve Umre’deki Sembollerin Anlamı", "Umre Yolculuğundan Önce Maddi Manevi Hazırlık" ve "Temel Sağlık Bilgileri" ve "Kadınlara Özgü Bilgiler" konulu sunumlar yapılarak umreciler bilgilendirildi.

Editör: Ammar Esenkal