Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye genelinde lise ve üniversite öğrencilerine "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında bilgi yarışması düzenledi.

Lise ve üniversite her iki grupta il birincilerinin ve Türkiye genelinde dereceye giren ilk 44 öğrencinin Başkanlık tarafından umre ile ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları açıklandı.

Çankırı Müftülüğünde yapılan törende İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Çalışan emeğinin karşılığını alıyor. Başkanlığımızın hazırladığı lise öğrencilerinin sorumlu olduğu 'Dinim İslam Temel Bilgiler ve Mukaddes Miras Kudüs', üniversite öğrencilerinin sorumlu olduğu 'İslam İlmihali ve Mukaddes Miras Kudüs' isimli eserleri okudunuz. ‘İlmin başı acı, sonu baldan tatlıdır.’ Genç yaşta Kutsal Topraklara gidebilmek büyük bir mutluluktur. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğretmenlerimize ve okul idarecilerimizi de destekleri için teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftülüğü tarafından üniversite grubunda il birincisi Yusuf Polat üç bin TL, Hüseyin Cansızoğlu iki bin TL, üçüncü Zeliha Gani bin TL; lise grubunda il birincisi Abdullah Yazıcı üç bin TL, ikinci Rana Nur Özduran iki bin TL, üçüncü Ahsen Zümra Kanat bin TL ile ödüllendirildi.

Editör: Ömer Ceylan