Çankırı İl Müftülüğü, İşitme Engelliler Kulübü Derneği ile yaptığı işbirliği çerçevesinde engelli vatandaşlara işaret dili ile Kur’an-ı Kerim eğitimi ve temel dini bilgiler dersi veriyor.

Düzenlenen kurs ile ilgili Diyanet Haber'e konuşan İl  Müftüsü Bürhan Keleş “Başkanlığımızın sunduğu hizmetleri her konumdaki vatandaşlarımıza ulaşacak şekilde planlamaktayız. Bu bağlamda işitme engelli vatandaşlarımıza da Kuran-ı Kerimi öğrenme konusundaki ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Kuran-ı Kerimi öğrenme kursu düzenledik. Çankırı genelinde bu hizmetten yararlanabilecek vatandaşlarımızın, kursumuzdan yararlanacağını umuyorum. Kursun açılmasında emeği olan ve mekan konusunda yardımcı olan İşitme Engelliler Dernek Başkanı Recep Nuhoğlu’na teşekkür ediyor kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

İşitme Engelliler Dernek Başkanı Recep Nuhoğlu, kursun açılması sebebiyle İl Müftüsü Burhan Keleş’e,  Müftülük personeline ve kurs öğretmenlerine teşekkür etti.

Kursiyer  Cennet  Çolak Özok ise okumayı çok arzu ettiği halde bir türlü imkân bulup öğrenemediğini, Kur’an-ı Kerimi okumayı öğreneceği  için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyerek, bu imkânı sağlayanlara teşekkür etti.

5 bayan,  10 erkek işitme engelli kursiyerin katıldığı kurs, haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) 12 saat veriliyor.

Editör: Mehmet Çalışkan