“Gençlerini ihmal eden toplumlar geleceklerini imha ederler”

Çankırı İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çankırı Şubesi iş birliğinde hayırsever vatandaşların da desteği ile Ahmet Yesevi Camii avlusunda düzenlenen iftar programına, kentte eğitim gören yaklaşık bin 500 üniversite ve lise öğrencisi katıldı.

İftar öncesi İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunca ilahi dinletisi sunuldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından iftar programına katılan gençlere hitap eden İl Müftüsü Bürhan Keleş, gençlik koordinatörleri ve din görevlileri koordinesinde düzenlenen programın, gençlerin millî ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetişmelerine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Gençlerle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Keleş, sınav haftasında olan gençlere de başarılar diledi.

İftar programına katılan gençlere ve misafirlere Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi faaliyetleri hakkında da bilgi veren Müftü Keleş, ramazan süresince burada her akşam 120 öğrenciye iftar verildiğini belirtti ve bu hayra vesile olan hayır sahiplerine teşekkür etti.

Bu geleneğin sonraki yıllarda da devam etmesini istediklerini belirten Bürhan Keleş, “Gençlerini ihmal eden toplumlar geleceklerini imha ederler.” ifadesiyle sözlerini tamamladı.

İftar duasının ardından programın sona ermesiyle gençlerle birlikte Ahmet Yesevi Merkez Camii’nde akşam namazı ve teravih namazı kılındı.

Gençlik iftarına ayrıca iftar veren hayır sahipleri, Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İlahiyat Fakültesi Dekanı, akademisyenler, İl Millî Eğitim Müdürü, kaymakamlar, ilçe müftüleri, daire amirleri, din görevlileri ve Müftülük personeli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan