Bağlar İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Camii'nde yürütülen "Ekmeğini Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" projesiyle öğrencilere yardımlaşma bilinci aşılandı.

Din Görevlisi Muhammed Yetmiş, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin oluşması kapsamında ülkemizde "Askıda Ekmek" sloganıyla bilinen uygulamayı camiye gelen öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Din Görevlisi Muhammed Yetmiş, cemaati ve esnaflarından oluşan hayırseverler vasıtasıyla ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere mahalle sakinlerine her hafta Cumartesi günü öğrencileriyle beraber ekmek dağıtıyor.

Ekmeğini Paylaş Diyarbakır 22

Din Görevlisi Yetmiş, "Camiye gelen öğrencilere ve cemaate yardımlaşma bilincini aşılamak, zengin ile yardıma muhtaç olanlar arasında bir köprü vazifesi görmek, ihtiyaç sahiplerini göz önünde bulundurmak ve her daim ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi benimsetebilmektir. Bu şiarla yola çıktığımız bu projenin, 7'den 70'e herkesin desteğiyle büyümesini umut ediyoruz." dedi. 

İl Müftüsü Celal Büyük ve İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, yapılan faaliyetleri yerinde görerek, projeye katkıda bulunup bizzat ihtiyaç sahibi ailelere ziyarette bulundu.

Ekmeğini Paylaş Diyarbakır 33

İl Müftüsü Büyük, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi şerifin düsturuyla  insanlarımıza ve gelecek nesillerimize yardımlaşma ve dayanışma idrakını oluşturmamız gerekmektedir. Çünkü hayat yardımlaştıkça ve paylaştıkça çoğalır." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan