Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Seyhan Şubesi iş birliğiyle Dağlıoğlu Bahçelievler Camii İmam Hatibi M. Mihdi Uğur organizesinde hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan Ramazan kolileri, cami gençleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Temel gıda maddelerinden oluşan Ramazn iyilik paketlerinin dağıtımına katılan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Ramazan-ı Şerif ayımızda Dağlıoğlu mahallemiz Bahçelievler camimizden Mihdi hocamızın mihmandarlığında burada bizimle beraber olan cami gençlerimizle beraber ortaya koymuş oldukları bu yardım malzemelerini İnşallah erzak kolilerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yardım faaliyetlerimiz büyük bir ivme kazanmış bir şekilde devam ediyor. Asrın felaketi ile beraber ciddi manada sarsılan yıkılan şehirlerimize depremi en şiddetli yaşayan illerimize de Adana'mızdan neredeyse hemen hemen her gün birkaç tır, kamyon malzeme göndermeye onların yardımına imdadına yetişmeye çalışıyoruz. İnşallah bu şehirlerimiz yeniden inşa ve ihya oluncaya kadar ve oradaki zor şartlar altında Ramazan'ı yaşayan kardeşlerimiz en kısa zamanda yurtlarına, yuvalarına dönünceye kadar bu faaliyetlerimiz devam edecek." dedi.

adana-ramazan-yardımı-22

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" hadis-i şerifini hatırlatan Müftü Taşcı, " Bizler etrafında yaşamış olduğu mahallesinde, semtinde gerçekten muhtaç insanlar varken rahat bir şekilde başını yastığa koymaması gereken ve bu terbiye ile mensup ve müntesiplerini yetiştiren bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizler dinimizin Ramazanla beraber şaha kalkmış olan bu hayır-hasenat yolculuğumuz, inşallah bütün hızıyla devam edecek. Bu çalışmalarda başta ilçe müftümüz Mehmet Yaman hocamız olmak üzere, camimizin görevlisi Mihdi hocamız ve burada yanımızda olan genç ekibine, hayır severlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." diye konuştu.

Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman ise "Bahçelievler camimiz olarak Dağlıoğlu Mahallesi'nde Ramazan-ı Şerifi dolu dolu yaşıyoruz elhamdülillah. Cami görevlisi Mihdi hocamızın rehberliğinde burada gençlerle, Ramazana ayına yönelik çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıllarda, Ramazan-ı şerifde uygulandığı üzere bu senede Ramazan-ı Şerifte kıymetli hocamız çevresindeki varlıklı kişilerden hayır sahibi kardeşlerinden ailesinden toplamış olduğu yardımlarla birlikte, Seyhan İlçe Müftülüğümüz, Seyhan TDV Şubesi ve diğer bütün çalışanları ile onların da destekleriyle burada kendi mahallesinde yaşamakta olan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bu senede yaklaşık 350 haneye bu gıda kolilerimizi ulaştırmış olacağız. Bahçelievler camimiz gerçekten hem Ramazan-ı şerifte, hem de kurban döneminde kurban payları ile birlikte gençlerle yaptığı çalışmalar yaz Kur'an kurslarındaki çalışmalar noktasında Seyhanımızda, Güney Seyhan bölgemizde Dağlıoğlu, Gülbahçesi dediğimiz bu mahallelerde gerçekten hizmetleri ile çalışmalarıyla ön plana çıkan güzel çalışmaları yapan bir camimiz. Cami hocamızı, burada bizlere bu imkanları sunmaları sebebiyle Hayır sahibi kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

adana-ramazan-yardımı-33

Camide yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Dağlıoğlu Mahallesi Bahcelievler Camii İmam Hatibi Mehmet Mehdi Uğur da "Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde, ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze de olsa katkıda bulunmak, kardeşlik sorumluluğumuzu yerine getirmek açısından önemlidir. Özellikle hayırsever cami cemaatimizin desteği ile hazırladığımız yardım paketlerinin, gençlerin eliyle dağıtılması, gençler için bir eğitim ve ellerindeki imkanların kıymetini bilmeleri açısından da çok kıymetlidir. Bizlere yardım çalışmalarımızda destek olan İl Müftümüze, İlçe Müftümüze, hayır sahiplerimize, Cami cemaatime ve camimiz gençlik kolları gönüllüsü genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yardım çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Ceylan