Yıldırımİlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Kollarının destekleriyle işgalci İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ziyaret ettiği kermes alanında Filistin için dua ettiklerini aktararak, ellerinden geldiğince mazlum Filistin halkına destek olmak için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

yıldırım-filistin-22

Her daim mazlumlarında yanında olduklarını söyleyen İlçe Müftüsü Durmuş, "Asrın felaketini yaşadığımız zaman dünyanın çeşitli yerlerindeki Müslüman coğrafyalardan olduğu gibi Filistinli çocuklardan da ülkemize yardımlar ulaştı. Şimdi ise sıra bizdedir." dedi.

yıldırım-filistin-11

Öte yandan Yıldırım İlçe Müftülüğüne bağlı Darusselam 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan kampanyaya harçlıklarıyla destek verdi.

bursa-gazze

Minik öğrenciler kocaman yürekleri ile doldurdukları kumbaradan çıkan 27 bin 295 TL yardımı Filistin’e ulaştırılmak üzere İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’a teslim etti.

Öğrencilerin kalplerinde Filistin şuuru oluşturmak için yapılan bu etkinliği memnuniyetle karşıladıklarını belirten İlçe Müftüsü Durmuş, "Müftülüğe bağlı 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören minik öğrencilerimizin, haçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

gürsu-kermes-11

Gürsu

Gürsu İlçe Müftülüğü, TDV Kadın Kolları iş birliğiyle, geliri Mazlum ve Mağdur Filistinli Kardeşlerimize bağışlanmak üzere Hayır Çarşısı kuruldu.

İlçe Müftüsü Murat Sarı açılışta yaptığı konuşmada "Filistin’de mağdur ve mazlum duruma düşen kardeşlerimize her fırsatta desteklerimizi ve dualarımızı iletmeye devam ediyoruz. Bugün kurduğumuz Hayır Çarşımızdan elde edeceğimiz geliri onların maddi ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk. Rabbimiz başta vatanımız uğruna şehit olan kardeşlerimize ve Filistinde şehit olanlara rahmetiyle muamele etsin. Bizlere de birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamayı ve daha çok yardım etmeyi nasip etsin. Yeryüzünde zulme uğrayan her nerede bir insan varsa Yüce Rabbimiz onların yardımcıları olsun. Bu güzel ve anlamlı organizasyonda emeği geçen Türkiye Diyanet Vakfı Şubemize, TDV gönüllüsü kadın kollarımıza, Kur'an kursu öğreticilerimize, din görevlilerimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim." dedi.

Açılışa Kaymakam Naif Yavuz, Belediye Başkanı Mustafa Işık, İlçe Müftüsü Murat Sarı, kurum amirleri, Müftülük Personeli ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan