Bulancak İlçe Müftülüğü, Bulancak Belediyesi ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Gençlerimiz Değerlerimiz 5" projesi başlatılmıştı.

Gençlerin sahih dini bilgiye ulaşması ve cemaatle namaz bilincinin kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen projeye 460 öğrenci katıldı.

Proje kapsamında 14-20 yaş grubu öğrencilerin katılımıyla ilçe merkezindeki pansiyon, cami ve Kur’an kurslarında haftada iki gün akşam ve yatsı namazları arasında dersler verildi. Toplam 24 saat olarak verilen eğitimlerde en az 18 saat derse katılan öğrenciler için 100 sorunun sorulduğu çoktan seçmeli sınav düzenlendi.

Sınavın ardından başarılı olan öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. 

Dereceye giren ilk altı öğrenci umre, sonraki iki öğrenci telefon, sonraki beş öğrenci ise bisikletle ödüllendirildi. İlk yüze giren diğer öğrencilere ise para ödülü verildi. Projeye katılan tüm öğrencilere katılım belgesi, görev alan öğreticilere ise teşekkür belgesi takdim edildi.

Toplam bütçesi yaklaşık 280 bin TL’yi aşan proje, ilçede ciddi bir farkındalık oluşturdu.

Ödül töreninde Kaymakam Vekili Kezban Yerlikaya, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Müftüsü Cevat Erişti ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut birer konuşma yaparak katılan ve katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ettiler.

Editör: Ömer Ceylan