Diyanet İşleri Başkanlığı ile (TDV) Türkiye Diyanet Vakfı organizesinde Bolu'da düzenlenen "Ramazan, Zekat ve İyilik Buluşmaları" programına Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan katıldı.

Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Bolu programına İl Müftülüğü ziyaretiyle başladı.

Ziyarette İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Ramazan ayı faaliyetleri ile zekat ve fitre yardımları hakkında bilgiler verdi.

turgut-erhan-bolu-11

Ardından Bolu'da misafir edilen depremzede aileleri ziyaret eden Erhan, 4-6 yaş Kur'a kursu öğrencileriyle de bir araya geldi.

Erhan, Gençlik Merkezi'nde vaizler, manevi danışmanlar ve gençlik koordinatörlerinden bilgiler alarak sosyal medya üzerinden canlı yayın ile "Zekat, Ramazan ve Dayanışma" konulu programa konuk oldu.

turgut-erhan-bolu-22

Programın ardından Bolu İl Müftülüğü Sandallar Uluslararası Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursuna geçen Erhan, kursta öğrenim gören Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler ile iftarını açtı.

Burada konuşan Erhan, "Kıymetli gençler öncelikle Ramazan Ayı hakkımızda hayırlara vesile olsun. Sizler Allahın kelamını öğrenmek için bu güzel ortamda eğitim görüyorsunuz. Hafız olmak için ne kadar çaba sarf ettiğinizi ve istekli olduğunuzu gördüm. Başta sayın Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu olmak üzere Kur’an kursu öğreticilerini ve sizlere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca ailelerinize de selam ve saygılarımı iletiyorum." dedi.

turgut-erhan-bolu-44

Bilal-i Habeşi Camii'nde "Ramazan Ayı, Zekat İbadeti ve Dayanışma" konulu vaaz eden Erhan, "Ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen depremler  tüm halkımızı derinden etkilemiştir. Bizler dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutarak depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak  depremin olduğu günden itibaren tüm gönüllü görevlilerimiz ile  sahada çalışmalarımızı büyük bir gayretle devam ettiriyoruz. Halkımızdan olumlu geri dönüşler ve Allah razı olsun demeleri bizim tüm yorgunluğumuzu alıyor. Ramazan ayı münasebetiyle üzerimize düşen görevleri en güzel şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Halkımızın Başkanlığımıza göstermiş olduğu teveccüh ve güven sayesinde zekat ve fitre hesaplarımızdaki miktar gün geçtikçe artmaktadır. Bolulu vatandaşlarımızın bu konuda çok duyarlı olduklarını biliyorum. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim bu türlü afet ve musibetleri bir daha göstermesin inşaallah." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan