Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Müftülüğünce her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıda din görevlileri ile bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda din görevlilerine seslenen Vali Ümit, şunları kaydetti:

“Sizler toplumumuzun manevi rehberlerisiniz. Bu görev bilinciyle insanların gönüllerinde taht kurarak ahlaki, vicdani, aklî, milli ve manevi değerlerimizi vatandaşlarımıza aktarmak, yaşamak ve yaşatmak gibi bir göreviniz bulunmakta. Ben sizleri çok önemsiyorum. Çünkü sizler, toplumun her ferdinin üzerinde emeği olan, kulağına ezan okuyan, nikahını yapan, dua eden, camilerimize sahip çıkan, doğumundan ölümüne kadar insanlara eşlik eden, kısacası hayatın her alanında insanlığa rehberlik eden örnek insanlarsınız. Böylesine önemli bir görevi ifa eden görevlilerimiz elbette ki bizim için çok önemli. Peygamberimizin örnekliği doğrultusunda çevrenizdeki insanlarla gönül köprülerinizi kuvvetlendirmelisiniz. Sadece camilerde değil, mahallenizde bulunan çocuklar ve gençlerle ilişkilerinizi artırmalı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ilgi ve alakanızı en üst seviyeye çıkartarak devam ettirmelisiniz. Şunu da belirtmek isterim ki, salgın hastalık döneminde vatandaşlarımız için yapmış olduğunuz fedakarca çalışmalarınız asla unutulmayacak. Buradan tekrar teşekkür ederim. Mübarek üç aylarımızın hayırlara vesile olmasını ve Ramazan-ı Şerif Ayı’na sağ, selamet kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. İl Müftümüz başta olmak üzere siz değerli din görevlilerimize, müftülük personelimize teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında Bolu Valisi Ahmet Ümit'e bilgiler vererek yapılan çalışmalardaki desteklerinden dolayı Vali Ümit’e teşekkürlerini iletti.

Editör: Mehmet Çalışkan