Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, ülke genelinde çok sayıda imam hatip öğrencisi, eğitimini hafızlıkla taçlandırdı.

13 ayda hafız oldu

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafız olan imam hatip öğrencilerinden biri de hafızlığını 13 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Talha Kablanbaba oldu.

Bolu Akşemseddin İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Kablanbaba, Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini 13 ayda tamamladı.

Hafızlığını tamamlayan Kablanbaba için "İcazet Töreni" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törene İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Kınık, Kur'an Kursu Öğreticisi İsmail Sarıer, Kablanbaba’nın ailesi ve sınırlı sayıda misafir katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Tahiroğlu, "Henüz 11 yaşındaki öğrencimiz Talha Kablanbaba, 13 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlayarak hafız oldu. Yaşına rağmen kısa sürede hafız olması çok güzel ve önemli bir başarıdır. Rabbim bir ömür boyu hafızlığını korumayı ve Kur’an’a uygun bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Anne ve babasını da böyle bir evlat yetiştirdiği için kutluyorum. Başta okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerine, onu yetiştiren hocasına, Kur’an kursu yöneticisine ve kurslarımıza maddi ve manevi destek olan tüm Bolu halkına şükranlarımı sunuyorum." dedi. 

Müftü Tahiroğlu, hafızlığını başarıyla tamamlayan Talha Kablanbaba'ya "Hafızlık Belgesi" ile birlikte hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan