Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla illerdeki tanıtım toplantıları devam ediyor.

Bu kapsamda Bolu’da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Suat Okuyan, şunları kaydetti:

“Bizler Diyanetin birer ferdiyiz. Hepimiz vatandaşlarımıza hizmet etmek için yarış halinde olmalıyız. Bu hizmeti yaparken öncelikle kendimiz inanmalı ve o konu hakkında bilgili olmalıyız. En önemlisi Diyanet camiasına ait olduğumuzu unutmayıp aidiyet olgusuna çok dikkat etmeliyiz. Her işimizde olduğu gibi kurban organizasyonunda da Allah’ın rızasına uygun şekilde görevimizi yapmalıyız. Kurban organizasyonu 1993 yılından beri devam etmekte olup, her sene artan bir ilgi ile sürmektedir. Bunda din görevlilerimizin katkısı çok büyüktür. Bu organizasyon taşrada İl Müftülüklerimizin organizesinde tüm görevlilerimizin bu görevi kalbinden hissederek ve cemaatiyle bire bir ilgilenerek olmaktadır. Amacımız hayır sahiplerinin kurban ibadetini yerine getirmesine yardımcı olarak ihtiyaç sahiplerine yardım eli olmaktır. Mesafe tanımadan ihtiyaç sahibi olan her bölgeye kurban etleri ulaştırarak kardeşlerimizle yakınlaşmaktayız.”

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise “Biz Bolu İl Müftülüğü olarak 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonuna başladık. Öncelikle tüm personelimize mesaj atılarak her görevliden en az bir adet vekaletle kurban bağışı getirmesini istedik. Kadı Camii, Kalıcı Konutlar Camii ve İl Müftülüğü Gençlik Merkezi bahçesinde kurban organizasyonu çadırı ve standı açtık. Buralarda vatandaşlarımızın kurban vekaletlerini kabul ediyoruz. Ayrıca Kurban hakkında akıllarına takılan her türlü sorularına cevap vererek yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ile müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri kurban vekaleti vererek organizasyona destek oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan