Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde topluma din hizmeti sunan il ve ilçe müftülükleri, din hizmetini toplumun bütün kesimlerine ulaştırmak amacıyla ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Bolu İl Müftülüğü, "Çevrimiçi Cami-Engelli Buluşması" etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında engelli vatandaşlarla çevrimiçi buluşan İl Müftüsü Orhan Genç, "İslam’ın Engellilere Bakışı" konulu sohbet yaptı.

Müftü Genç, "İslam, toplum olarak engellilere karşı hoşgörü, anlayış, şefkat ve merhametle yaklaşılmasını emretmiştir. Onları hor görmek, aşağılamak, dışlamak, küçümsemek, onlara ilgisiz kalmak, yardım etmemek gibi olumsuz davranışlar içerisinde olmak, insani ve ahlaki değerlerle bağdaşmaz." dedi. 

Din görevlilerinin mahallelerinde ve çevrelerinde bulunan engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yaptığını aktaran İl Müftüsü Genç, "Bizler de engelli okul, kurs ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etmekteyiz. İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü görevini yürüten arkadaşlarımız, engellilere özel sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor. Bizler de onlara bu noktada destek sağlıyoruz." diye konuştu.

Buluşma, işitme engelli vatandaşlar için işaret diline de çevrildi.

Program, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan