Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında yurt içinde ve yurt dışında etkinlikler düzenleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kutlamaları, bu yıl Edirne Selimiye Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla düzenlenen açılış programıyla başlamıştı.

Etkinlikler, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bolu’da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri

Bolu’da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, İl Müftülüğünce düzenlenen açılış programı ile başladı.

Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun din görevlilerine hitabı ile devam etti.

“Camilerimiz din görevlilerimiz sayesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiği alanlara dönüşmüştür”

İl Müftüsü Tahiroğlu, bu yılki temanın “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlendiğini anımsatarak, “Camiler Müslümanların rahat ve huzur içinde ibadet ettikleri mekanlardır. Camilerimiz sadece ibadet edilen yerler değil sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösterilen, bünyesinde barındırdığı gençlik merkezleri ve Kur’an kursları ile ilim öğrenilen yerler haline gelmiştir. Tabi ki camilerimiz din görevlilerimizin özverili çalışmaları sayesinde bu hale gelmiştir. Sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Hepiniz ayrı ayrı birer değersiniz. Din görevlisi; hal ve hareketleri, ahlakı ve sözleri ile çevresindekilere örnek olan kimsedir. Din görevlisi görevini düzgün yapmalı, helal ve haramlar açısından cemaatine örnek olmalıdır. Bu görev bize Yüce Allah’ın bir emaneti ve lütfudur.” dedi.

Vefat eden din görevlilerine Allah’tan rahmet dileyen Tahiroğlu, “Onlara vefamızı göstererek hayır dua edelim, emekli olup hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler yapabilmeleri için dua edelim.” diye konuştu.

Programa İl Müftü yardımcıları, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan