Gerede Müftülüğü, yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, cami görevlilerinin ezan, kamet ve sela okuyuşlarının geliştirilmesi amacıyla "Ezanı Güzel Okuma Kursu" düzenledi.

Gerede Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi Okuma Salonu'nda düzenlenen ve Yeni Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Bünyamin Özçiftçi tarafından verilen kursa 15 görevli katıldı.

Kursun son dersinde kursiyerlerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Yüksel Başkan, "Din hizmetleri personeli içinde özellikle imam hatip ve müezzinlerin ezan, kamet ve selayı güzel okuma bilgi ve becerisine sahip olması önemli bir husustur. Ezan okuyan imam hatip ve müezzin kayyımlarımız günde beş defa vatandaşlarımızı hayra, iyiliğe, kurtuluşa, Hakk'a ve ibadet etmeye davet ediyorlar. Ezan başta olmak üzere sala ve kametin güzel okunmasının, dinleyenlerin manevi duygularının uyanmasında ve artırılmasında önemli bir yeri vardır. Cami görevlilerimizin bu formları gereği gibi yerine getirmeleri önem arz etmektedir." dedi.

Kursun gruplar halinde diğer din görevlilerine de verileceğini belirten İlçe Müftüsü Başkan, kursu tamamlayan görevlilere başarı temennisinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan