Bolu İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında yıl sonu coşkusu yaşandı.

Bu kapsamda yıl boyunca Sandallar Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda eğitim gören minikler, "Kapanış Programı"nda bir araya geldi.

Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Minik öğrenciler yıl boyu öğrendikleri sure ve dua okuyarak rond gösterileri gerçekleştirdi.

Miniklerin coşkusuna ortak olan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Başkanlığımızın yaklaşık 10 yıl önce temellerini attığı 4-6 yaş Kur’an kurslarımız bu gün neredeyse bir çok mahallemizde var. 4-6 Yaş Kur’an kurslarımızın şehrimizde çoğalması bizi memnun etmektedir. Bu kurslarımızda çocuklarımızın yaşlarına uygun dini bilgiler ve el becerilerinin geliştirilmesi için eğitimler veriyoruz. Çocuklarımıza dinimizin temel kavramlarını öğretiyoruz. Gayemiz geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı dini değerlerimizle beraber güzel ahlak ve vatan-millet sevgisiyle yetiştirmek, vatanına ve milletine bağlı, ana babalarına ve çevresine saygılı, topluma yararlı bireyler yetiştirmektir. Bugün çocuklarımızın yaşadığı heyecanı ve mutluluğu bizde hissediyoruz. Onların bu mutlu gününde sizlerin de çok büyük payı var. İlk günden son güne gelinceye kadar gayret gösteren anne babalara, her türlü fedakarlığı gösteren Kur’an Kursu Öğreticilerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca Kurs yöneticilerimize de teşekkür ederim. Rabbim öğrencilerimizin sayılarını artırsın." dedi.

Program sonunda miniklere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan