Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, ülke genelinde çok sayıda imam hatip öğrencisi, eğitimini hafızlıkla taçlandırıyor.

Bu kapsamda Bolu İl Müftülüğüne bağlı Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 33 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu hafızlığın değerinden, öneminden ve Kuranın hafızlara kazandırdığı güzelliklerden bahsederek şunları kaydetti:

Bu gün hepimiz için çok mutlu bir gün. Aynı zamanda hem sizin hem bizim için onur ve gurur verici bir gün. Bizler Bolu İl Müftülüğü olarak öğrencilerimize her zaman destek olduk. Onların her türlü ihtiyaçlarını memnuniyetle karşılamaya gayret ettik. Onlardan tek isteğimiz hafızlıklarını biran önce bitirmeleri idi. Öğrencilerimizde hocalarının büyük gayreti ile bu zorlu süreci başarıyla tamamladılar. Yapılan hafızlık tespit sınavında da başarılı oldular. Evlatlarınızla ne kadar övünseniz yeridir. Öğrencilerimiz hafızlar kervanına katıldılar. Onların heyecanını çok iyi anlıyorum. Rabbim sayılarını arttırsın. Hepsine sağlıklı ve hayırlı ömürler dilerim. Hafızlık yapmak zordur. Ama onu ömür boyu korumak daha da zordur. İnşallah bundan sonraki yaşamları boyunca daha başarılı olup, daha güzel yerlere gelip vatana ve millete hayırlı bir birey olurlar. Onlardan istediğim çok ama çok çalışıp kendileri gibi hafızlar yetiştirmeleridir. Benim bu konuda hiç şüphem yok.  Bolu hafızlık yapma açısında çok bereketli bir şehir. Sizler bu yüzden çok şanslısınız. Öğrencilerin her zaman gece gündüz yanında olan hocalarına, anne babalarına, Kur’an Kursundaki yönetici ve hocalarına ayrıca Okul Müdürü Osman Kınık beye teşekkür ederim. Böyle daha nice güzel programlar yapmak dileğiyle Allaha emanet olun.

Bolu Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu Osman Kınık ise hafızlık ve akademik başarının birlikte yürütülebilmesi için neler yapılması gerekenleri aktararak programda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Program, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yaptığı duanın ardından hafızlık eğitimini tamamlayan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 33 hafıza belge takdimiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan