Bodrum Mazı Mahallesinde yüzyıllardır tüm mahalle halkının katılımıyla gerçekleşen ve yapılan ikramlarla mahalledeki çocukların sevindirilmesi etkinliği olan Külür geleneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşatıldı.

Külür Geleneği’nin, ismini kandil günleri ve bayram arefelerinde mayasız hamurun kızartılmasıyla elde edilen "Külür" yiyeceğinden alan dini bir gelenek olduğunu belirten Mazı Mahallesi Aşağı Camii İmam Hatibi Müjdat Yeter, Mazı’nın asırlardır süre gelen bu güzel geleneğinin yaşatılmasına vesile olan mahalle sakinlerine duacı olduklarını ifade etti.

Bodrum Üç Aylar 11

Bodrum'da bir başka gelenek ise son yıllarda Karaburgaz Camii’nde dikkat çekmeye başladı.

Kandil günleri ikindi namazlarında mahallenin çocukları camide bir araya gelerek hep birlikte yemek yiyip hocalarıyla keyif dolu vakit geçiriyor.

Mahallelerinde güzel bir gelenek oluşmaya başladığını ifade eden Karaburgaz Camii İmam Hatibi Ali Vural, "Yazın camimize Kuran-ı Kerim öğrenmeye gelen yavrularımızla irtibatımızı hiçbir zaman kaybetmiyor, sürekli iletişim halinde oluyoruz. Onlarla kandil günleri ikindi namazlarında bir araya gelip kandil günlerini daha özel, daha güzel kılıyoruz." dedi.

Yalıkavak’ta da  camiler gençlerle şenleniyor.

Bugüne kadar yaptıkları programlarda gençlerin kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden, Bodrum Müftülüğü Gençlik Koordinatörü ve Yalıkavak Gökçebel Yeni Camii İmam Hatibi Mustafa Ertürk, "Elhamdülillah Yalıkavak başta olmak üzere Bodrum yarımadasında Kuran ve sünnete, camilere sevdalı bir nesil yetişiyor." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan