Dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'a gelen turistler, İslam dinini yaından tanıma fırsatı buluyor.

Kültür turizminin yanı sıra tarihi ibadethaneleri ve dini mekanlarıyla inanç turizmi açısından da büyük öneme sahip Bodrum'da, Merkez Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii başta olmak üzere camiler ve ibadet ritüelleri turistlerin ilgisini çekiyor.

Her yıl yüzbinlerce turistin tatile geldiği ve İslamiyet ile tanışarak Müslüman olduğu ilçede, okunan ezanlardan etkilenerek camilere gelen turistler İslam hakkında görevlilerden bilgi alıyor.

Özellikle namaz vakitlerinde camileri ziyaret edip Müslümanların ibadetlerini izleyen gayri müslim turistler, zaman zaman namazlarda Müslümanlar gibi eğilerek ibadetleri taklit ediyor ve  yapılan dualara el açarak eşlik ediyor.

muğla-22-1

Bodrum İlçe Vaizi Orhan Özgözel, Diyanet Habere yaptığı açıklamada zaman zaman Merkez Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii'nde vaaz verdiğini ve bu esnada verilen vaazı rehberlere tercüme ettiren turistlere denk geldiklerini belirterek sohbet sonun da yapılan duada ellerini açan turistleri görmenin çok etkileyici olduğunu söyledi.

Din görevlisi Erol Bulca da yaz ayının gelmesi ile birlikte turist sayısının arttığını belirterek özellikle büyük çarşı girişi olması dolayısı ile Merkez Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii’nde turistlerin namaza büyük ilgi gösterdiğini, ilgi ile takip ettikleri namazı taklit ederek hareketlerde bulunduklarını ifade etti.

Cami cemaatinin de durumu doğal  karşılayarak turistlere İslam’ın hoşgörüsüyle misafirperver bir şekilde davrandığını kaydeden Bulca, turistlere Diyanet İşleri Başkanlığınca bastırılan bir çok dilde İslamı anlatan broşürler hediye ettiklerini söyledi.

Yabancı turistlerin ezanın hiçbir dinde olmayan bir özelliğe sahip çağrısı ve etkisi olduğunu söylediklerini aktaran Bulca, yakın zamanda İslam'dan etkilenen Belçikalı Arinka isimli bir turistin Müslüman olduğunu ifade etti.

Editör: Ömer Ceylan