Bingöl İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emannullah Polat konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavet ile başlayan programın açış konuşmasında İl Müftüsü Mustafa Topal, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu seneki temasını ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ olarak belirledi. Hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle camilerin önemi, din görevlilerin sıkıntıları, yerine getirdikleri görevin önemi ve toplumsal hayata katkıları üzerinde durulacaktır." dedi.

Ardından konuşan Doç. Dr. Emannullah Polat, Peygamber (sas)’i anmaktan ziyade anlamak gerektiğine vurgu yaparak, "Peygamberimizi anlamış olsaydık bugün toplumumuzun ve alemi İslam’ın hali böyle olmayacaktı." diye konuştu.

Bütün peygamberlerin insanlığı tevhid çizgisinde tutmak için çabaladığını ifade eden Doç. Polat, "Kur’an-ı Kerim, bizlere Peygamberimizin bir tebliğci olduğu ve tebliğ vazifesiyle mükellef olduğunu söylüyor. Hazreti Peygambere tabi olmuşsan Allah seni sevecek. Eğer Allah’ın seni sevmesini istiyorsan Hazreti Muhammed’e (sas) tabi olmak zorundasın." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan