Artvin İl Müftülüğü ev sahipliğinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Mehmet Bilginin katılımıyla "Vekaletle Kurban ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda açış ve selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Mesut Harmancı, "Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki mazlumların umudu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir." dedi.

Konuşmasının devamında Yaz Kur’an Kurslarına da değinen İl Müftüsü Harmancı, "Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamberimiz (sas)’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor.  Kur’an kurslarımız, 01 Temmuz’da açılıp 16 Ağustos’a kadar devam edecek. Yavrularımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Peygamberimizin örnek hayatıyla daha yakından tanışma fırsatı bulacaklar. Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, hâsılı ahlâkî değerleri sizlerin rehberliğinde daha derinden kavrayacaklar." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Mehmet Bilgin ise, vekaletle kurbanın önemine değinerek, "Kurban; evine et girmeyen bir yoksulun sofrasında katık olabilmenin hazzını yaşamaktır. Açlıktan ağlayan çocukları merhametin sofrasına davet etmektir. Kurban; ümidi paylaşmaktır, tebessümü bölüşmektir. Kurban; Dünyanın bir ucunda duası arşa ulaşanlara  nasibi dağıtmanın adıdır. Kurban; mesafelerin gerisinde değil, önünde olmak için, bir yetimin başını okşamak, açlıktan ölme sınırına gelmişlere bir gönül sofrası kurmaktır." dedi. Mâli ibadetlerin istismarına da değinen DİB Müşaviri Bilgin; Ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden Fetö terör örgütü gibi grup ya da grupların ihanetine şahit olmuştur. Toplanan paralar hain emeller uğruna çarçur edilmiştir. Kontrol ve denetimden uzak olan, araştırılmadan vekaleti verilen her mali ibadet istismara açıktır. Bu konuda dikkatli olunması ve halkımızın da aydınlatılması gerekmektedir." dedi.

Konuşmasının devamında Yaz Kur’an Kurslarına da değinen Bilgin, Yaz Kur’an kursları, çocuklar ve gençlerin üzerinde dini bir tesir bırakması, İslam’a sevgi duymayı sağlaması, ibadetleri öğrenmeleri ve ahlaki değerleri benimsemeleri hususunda önemli bir vesiledir. Yaz Kur’an Kursunda görev alacak olan siz değerli hocalarımızın, şartlar ne kadar zorlu olsa da, hayırda öncü olarak Kur’ani müjdenin muhatabı olmak, sabırla, şükürle yapılan işi benimsemek, ömründe bu imkâna belki de tek bir yaz tatilinde kavuşacak bir çocukta kalıcı bir tesir oluşturabilmesi için gayret sarfetmesi büyük bir önem taşımaktadır." ifadelerini kaydetti.