Bayburt İl Müftülüğü koordinesinde Söğütlü Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Köy Muhtarlığının destekleri, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan Söğütlü Köyü Camii için açılış töreni gerçekleştirildi.

- "Camilerimiz bu topraklarda kalıcı olduğumuzun nişanesidir"

Törende konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Büyük şehirlerde örneklerini görüyoruz ama taşrada bir köyümüzde tamamen Selçuklu mimarisiyle böyle bir cami yapılması beni çok memnun etti. Burada kuş yuvasıyla birlikte en ince detayına kadar düşünülmüş. Burada bir incelik var. Bizim atalarımız bu noktada kurdu da kuşu da aç kalan hayvanı da düşünüyor." dedi.

bayburt-cami-açılış-44

Konuşmalarına Necip Fazıl’ın "Denildi mi bir yere Türk beldesi; gözüm Al Bayrak arar kulağım ezan sesi" dizeleriyle devam eden Vali Eldivan, "Bin yılı aşkın süredir bu topraklarda yaşarken kulağımızda ezan sesi gözümüzde minare ve Al Bayrak olduğu zaman burası vatandır deriz. Camilerimiz sadece bir ibadethane değil, bizim dinimizin, kültürümüzün, örfümüzün ve adetimizin temelidir. Aynı zamanda bu topraklarda kalıcı olduğumuzun nişanesidir." ifadelerini kaydetti.

bayburt-cami-açılış-11

- "Camilerimiz Ülkemizin tapularıdır"

İl Müftüsü Abdurrahman Şahin ise "Camiler bizim memleketimizin ülkemizin tapularıdır. Bu Köyümüzde de güzel bir eser meydana getirildi. Bu esere destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim razı olsun. Memleketimize böyle nice güzel eserler kazandırmayı bizlere nasip eylesin. Camilerimizin içerisinde de Rabbimizin rızasını kazanacak hayırlı ameller yapmayı cümlemize nasip eylesin." dedi.

Köy Muhtarı Mustafa Budak da "Rabbimiz Ayet-i Kerimede 'Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan kimseler imar edebilirler.' buyuruyor. Bu inançla yola çıkarak cami inşaatımızı tamamladık. Camimizin yapım aşamasında bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. Camimize yardım eden hayırsever vatandaşlarımıza ve her zaman yanımızda olan köy halkımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

bayburt-cami-açılış-33

Caminin yapım sürecinden bahseden Söğütlü Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cavit Türk, caminin yapılmasına destek veren hayırsever vatandaşlarımıza ve açılış törenine katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile caminin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Ömer Ceylan