Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Zürih'teki Schaffhausen Aksa Camii'nde hutbe okudu ve ardından cuma namazını eda etti.

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (6)

Hutbesinin bir bölümünü Fransızca okuyan Başkan Erbaş, namaz sonrası cami cemaatiyle sohbet etti ve istişarelerde bulundu.

Prof. Dr. Erbaş, İsviçre temaslarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye'den beraberinde geldikleri heyet ve buradaki Müslümanlarla cuma namazını eda etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (7)

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası'nın mesajlarını Avrupa'dan vermek ve Avrupa'daki vatandaşlarla buluşmak üzere İsviçre'ye geldiğini belirten Başkan Erbaş, "İnşallah Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili yarın Zürih'te gençlerimizle buluşacağız. İsviçre Diyanet Vakfı'mızın genel kurulunu gerçekleştireceğiz. Çeşitli faaliyetlerle bu çalışmalarımızı en güzel bir şekilde tamamlayıp Türkiye'ye döneceğiz inşallah." dedi.

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (15)

Schaffhausen Aksa Camii'nin temelini 4 yıl önce attıklarını hatırlatan Başkan Erbaş, bu kadar kısa bir sürede büyük fedakarlıkla caminin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (13)

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, camilerde çocukların ve gençlerin din eğitimi aldığını kaydederek, "Avrupa'da bizim evimizin dışında gidebileceğimiz tek yer camilerdir. Camiler bizim eğitim mekanlarımızdır. Sadece namaz kılma mekanlarımız değil. Aynı zamanda toplandığımız, sohbetlerimizi yaptığımız, cenazelerimizi uğurladığımız ve birbirimizle tanıştığımız çok güzel mekanlarımızdır. Dolayısıyla burada bu caminin yapılmış olması hem buradaki kardeşlerimiz hem de ülkemiz için çok büyük bir bahtiyarlıktır." ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (1)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (2)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (3)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (4)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (5)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (8)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (9)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (10)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (11)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (12)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (14)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (16)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (17)

Başkan Erbaş İsviçre'de Hutbe İrad Etti (18)

Editör: Ömer Ceylan