Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Din Hizmetleri müşavir ve ataşeleri ile çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Başkan Erbaş, depremlerin etkilediği illerde yaşanan sıkıntılara işaret ederek, deprem acısıyla başa çıkabilmek için seferber olduklarını ve hızlı bir şekilde hareket ederek vatandaşın yanında olduklarını belirtti.

Başkan Erbaş, depremle tarihin en büyük imtihanlarından birinin yaşandığını, aynı zamanda da tarihin en büyük fedakarlıklarından birinin gösterildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Devletimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız seferber olmuştur. Milletimizin her felakette yardımlarıyla yanında olduğu dünyanın hemen her bölgesinden gönderilen yardımlar, milletimizin alicenaplığının bir göstergesi olmuştur. Bulunduğunuz ülkelerdeki takdire şayan yardım çabalarının yanı sıra Asya’dan, Avrupa’dan, Afrika’dan, Balkanlardan, Kafkaslardan ve daha pek çok bölge ve ülkeden yardım ve ekip gönderenlerin bu duyarlılık ve iyilikleri asla unutulmayacaktır."

diyanet-deprem-toplantı-11

"İlk saatten itibaren yaraları sardık"

Diyanet İşleri Başkanlığının bütün imkanlarıyla deprem bölgesine ulaşan ilk kurumlardan birisi olduğunu belirten Başkan Erbaş, depremin ilk saatlerinden itibaren felaketten etkilenenlerin yaralarını sarmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Başkan Erbaş, yurt içinde ve yurt dışında başlatılan yardım kampanyalarıyla millete destek ve umut olduklarını belirterek, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen insani yardımlar kapsamında bölgeye Türkiye Diyanet Vakfımızın katkısıyla, su, gıda maddesi, giyecek, hijyen malzemesi, ısınmak için katı yakacak, çadır ve günlük ihtiyaç malzemelerinden oluşan 1700 tır yardımı bölgeye ulaştırdık." diye konuştu.

"Herkes için yaşanabilir güzel bir dünya kurma idealimiz var"

Depremde gösterilen dayanışma ve yardımlaşma ruhunun her daim canlı tutulması gerektiğine işaret eden Başkan Erbaş, "Taşıdığımız sorumluluk ve temsil ettiğimiz inanç, bizleri daha fazla çalışmaya, daha çok yorulmaya sevk etmelidir. İslam’ın iyilik mefkuresini hayatın tamamına yayarak, zorlukları kolaylaştırmak, insanlar arasındaki bağları güçlendirmek ve daha iyi bir geleceğin inşas için hep birlikte mücadele etmek bizim her zaman öncelikli hedefimiz olmalıdır. Çünkü bizim insana, hayata ve dünyaya dair bir gelecek tasavvurumuz var. Herkes için yaşanabilir güzel bir dünya kurma idealimiz var." ifadelerini kullandı.

ali-erbaş-22-11

"Bulunduğumuz ülkelerde insanları kuşatacak bir yaklaşımla hizmet üretmeliyiz"

Başkan Erbaş, dünyanın her yerinde Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerini, rehberliğini bekleyen insanların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz ülkelerde hem millet varlığımızı ve Müslümanları hem de o ülkede yaşayan diğer insanları kuşatacak bir yaklaşımla hizmet üretmeliyiz. İslam’ın bütün insanlık için umut vadeden bir inanç olduğu gerçeğiyle onları mutlaka buluşturmalıyız. Bizlere düşen, Kuran ve sünnetin rehberliğinde, İslam’ın hak, hakikat ve adalet anlayışıyla hizmet üretmek ve bulunduğumuz yerde teşkilatımızı, devletimizi ve milletimizi en ideal şekilde temsil etmektir. Bununla birlikte İslam’ın hakikatlerini günümüz dünyasına her dem yeniden teklif etmektir."

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun ile Kadir Dinç, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, I. Hukuk Müşaviri Selami Açan, Strateji Geliştirme Başkanı Bünyamin Kahraman, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan da katıldı.

Editör: Ömer Ceylan