Zihinsel Engellilerin Eğitimi ve Rehabilitasyonu İstihdam Derneği organizesindeki serginin açılışında engelli bireylerle bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, şöyle konuştu:

"Bugün burada zihinsel ve bedensel engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte güzel bir program gerçekleştirildi. Engelli kardeşlerimizin yapmış oldukları el sanatları sergisi açıldı. Biz de bu kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte güzel bir güne şahitlik ettik. Kayseri İl Müftülüğümüzün Engelliler Koordinatörlüğü olarak bu tür faaliyet ve etkinliklere sürekli katıldığımızı ve katılacağımızı da ifade etmek istiyorum. Biz Müftülük olarak zaten her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız. Ancak bunun gibi özel günlerde de özellikle onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Güzel eserler meydana getirmişler. Aileleri ile konuştuk. Onları anlamak için empati yapmak zorundayız. Allah hiçbir zaman kullarından vazgeçmez. Bu manada Yüce Allah katında herkes değerli ve kıymetlidir. Bu vesile ile özellikle bu kardeşlerimizin ailelerine Yüce Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Bu tür etkinliklere sık sık katıldığımız için içlerinde artık yakinen bildiğimiz, tanıdığımız kardeşlerimiz var. Onlar özellikle Müftülüğümüzün bu tür organizasyonların içinde olmasını arzu ediyorlar. Biz de onların arasında olmaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz. Allah Teala zihinsel engelli kardeşlerimizi bu şekilde yaratmış olabilir; ancak imtihan olan bizleriz. Bu imtihanı bizim kazanmamız lazım. Elimizden gelen bütün desteği vererek bu kardeşlerimize fayda sağlamamız gerekiyor. Bugüne kadar desteklerimizi verdik; bundan sonra da inşallah onlara destek vermeye devam edeceğiz. Bu programda emeği geçen herkesten de Allah razı olsun."

kayseri-engelli-program-11

Protokol konuşmaları sonrası zihinsel ve bedensel engelliler tarafından yapılan el emeği, göz nuru ürünlerin sergilendiği Geleneksel El Sanatları Sergisi protokol tarafından kesilen kurdele ile açıldı.

kayseri-engelli-program-22

Açılışa Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Ayşe Ak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cüneyd Özdemir, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Mesudiye Mişe, Zihinsel Engellilerin Eğitimi ve Rehabilitasyonu İstihdam Dernek Başkanı Hasan Ayküteli, engelli bireyler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan