Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet radyolarının 10. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle radyo çalışanları ile bir araya geldi.

DiyanetRadyo (1)

Diyanet radyolarının 10. Yılını kutlayarak personelini tebrik eden Başkan Erbaş, "Radyomuzun 10. Yılı münasebetiyle bir aradayız. Hayırlara vesile olsun. Diyanet radyoları hakikatle insanlığı buluşturmada önemli bir vasıtadır. Tüm bu vasıtaları en güzel şekilde kullanmamız gerekiyor. Bunu cihat ve irşat aşkıyla da yaparsanız amel defterinize sevap olarak yazılır." dedi.

DiyanetRadyo (2)

“Kim zerre kadar bir hayır işlerse, onun mükafatını görecektir” ayet-i kerimesine işaret eden Başkan Erbaş, "Yapmış olduğunuz çalışmalarda sizin samimiyetiniz, işinize bağlılığınız, vazife şuuruyla doğrudan alakalı. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hangi işi yapıyor olursak olalım, bizim birinci derdimiz irşattır. Doğru bilgiyi insanlara nasıl ulaştırabiliriz, hakikatle insanlığı nasıl buluşturabiliriz amacımız budur. Radyolarımızın da en önemli amaçlarından biri budur. Biz bunu önemsiyoruz." ifadelerini kaydetti.

DiyanetRadyo (3)

Türkiye’de ilk televizyon ve radyo yayını dönemlerini anımsatan Başkan Erbaş, "Geçmişe baktığımızda tek radyo zamanlarında sadece Perşembe akşamları ‘İnanç Dünyası’ programı vardı. Şimdi hamdolsun 24 saat boyunca doğru dini bilgiyi insanlara ulaştıran Diyanet Radyo var, Risalet Radyomuz var. Özellikle geçmişte Kur’an dinlemek için özel gün ve geceleri beklerken şimdi Kur’an Radyomuz var. Dolayısıyla bunun için şükretmek lazım. Hamdimiz, şükrümüz çok daha fazla çalışmak, çok daha iyi işler yapmak olacaktır. Çizgimizi hep ileri taşıyarak, yarınımızı bugünümüzden daha iyi taşıyarak gayemize ulaşacağız inşallah. Bu vesileyle tekrar emek veren, gayret eden, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Nice on yıllara inşallah." diye konuştu.

DiyanetRadyo (7)

Programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ile  Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Ahmet Şahin de birer konuşma yaparak Diyanet radyoları hakkında bilgilendirmede bulundu.

DiyanetRadyo (4)

DiyanetRadyo (5)

DiyanetRadyo (6)

DiyanetRadyo (10)

DiyanetRadyo (11)

DiyanetRadyo (12)

Editör: Ömer Ceylan