Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri ve açılış programı için Bitlis'te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bitlis Eren Üniversitesi Memduh Eren Camii'nde Cuma hutbesi irat ederek namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törende dua etti

Namaz sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bitlis Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne iştirak eden Başkan Erbaş, yapımı tamamlanan eserlerin açılış duası gerçekleştirdi. Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“İlahi ya Rabbi! Açılışını yapmış olduğumuz bu güzel tesisleri devletimiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile eyle. Bu tesislerde çalışacak kardeşlerimize hayırlı bol rızıklar ihsan eyle Ya Rabbi. Kendilerini her türlü kazalardan, belalardan, afetlerden, felaketlerden muhafaza eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Bu tesisleri yapan kardeşlerimizin bütün geçmişlerinin ruhlarını şad eyle. Kendilerine sıhhat, afiyet içerisinde daha nice güzel işler ve tesisler kurmalarını nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi ilelebet payidar eyle, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle Ya Rabbi. Devletimize, milletimize göz diken, dahili ve harici hainlere fırsat verme Ya Rabbi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, duanın ardından yapımı tamamlanan eserlerin açılışı için kurdele kesti.

Editör: Ömer Ceylan