Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Katil İsrail dünyanın gözü önünde soykırımlarına devam ediyor. Resmi verilere göre Gazze'de son 5 ayda 9 bin kadın İsrail’in saldırılarında hayatını kaybetti. Hayatta kalanlar ise ölümün eşiğinde açlıkla ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya.

Dünyanın mazlum coğrafyalarında pek çok kadın yaşanan saldırılar ve baskılar nedeniyle beslenme, sağlık, eğitim ve barınma haklarından mahrum bırakılmış durumda.

Ey dünya! Yaşanan bu dramı durdurmak için ne zaman harekete geçeceksiniz. Gazze’de katledilen, yaşama hakkı elinden alınan kadınlar ‘dünya kadını’ değil mi?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, vicdanları harekete geçiren bir duyarlılığa vesile olmasını ve savaş, şiddet, yoksulluk nedeniyle mağdur olan nice kadına umut olmasını temenni ediyor, yaşanan bu insanlık dramının ve zulümlerin bir an önce son bulmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

Editör: Ömer Ceylan