Başakşehir İlçesindeki Akif İnan Sosyal ve Fen Bilimleri Anadolu İmam Hatip Lisesi hafızlık proje okulunda eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olan 114 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Başakşehir Merkez Camii’ndeki programda konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, yapmış olduğu konuşmada “Ülkemizde hafız sayısının 200 bin’e yaklaştığı, 4-6 yaşlardan başlamak üzere isteyen herkese Kur’an-ı Kerim öğretildiği, kurtuluşa ermemizin Kur’an-ı Kerime sımsıkı sarılmamızla olacağını” ifade etti.

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu ise yapmış olduğu konuşmada, her evden bir hafız yetiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, hafızların yetiştirilmesinde emeği geçen görevlilere ve ailelerine, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkür etti.

Reisülkurra Mustafa Demirkan başkanlığında Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda protokol tarafından konuşmalar yapıldı.

Belgelerini alan öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ayrıca Fatih Camii. Ayasofya-i Kebir Camii, Hoca Ahmet Yesevi Camii İmam Hatipleri ve diğer hocalar tarafından okunan Kur’an-ı Kerimlerin duası yapıldı. Reisülkurra tarafından yapılan duanın ardından öğrencilere icazet belgeler ile Başakşehir Belediyesi tarafından altın takdim edildi.

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen programa Başakşehir İlçe Kaymakamı Uğur Turan, İstanbul İl Müftü yardımcıları Dr. Selahattin Yılmaz ile İsa Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı, İlçe Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlçe Müftüleri, ilçe kurum amirleri ile öğrencilerin velileri katıldı.

Editör: Mehmet Öztürk